• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Labneh

Labneh is van oorsprong Libanees, maar het grappige is: wij Hollanders kennen het ook, maar dan als hangop! Wij gebruiken dat vaak in toetjes, in de zoete vorm. Labneh wordt vooral in hartige gerechten gebruikt en wordt van wat dikkere yoghurt gemaakt.
De dip van zoute sesamzaadjes  en seroendeng vind je ook op Eetkamergeluk.

Categorie

Ingrediënten

  • 500 gram Griekse yoghurt
  • peper & zout
  • dips naar smaak: bieslook, zoute sesamzaadjes, seroendeng

Bereiding

Giet de Griekse yoghurt in een kaas- of theedoek, hang deze op en laat een nachtje uitlekken.
Je houdt dan een zeer stevige substantie over. Kruid deze met zout & peper. Ik vind zelf een scheutje Maggi erdoorheen altijd erg lekker.

Schep met een klein ijsschepje balletjes uit de labneh en rol ze door een dip naar keuze. Zodra het balletje een beetje bedekt is, kun je ze makkelijker mooi rond draaien in je handen.
Bewaar in de koelkast.

Een paar balletjes in verschillende kleuren dips met wat brood erbij is een heerlijk voorafje of hapje bij de borrel.


Print