- Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
- Dit doe je vlak voor je gaat eten
Zoute sesamzaadjes
Sesamzaadjes worden veel gebruikt als aanvulling of versiering van het eten. Je kunt ze met dit recept nog meer smaak geven. Heerlijk om over een salade te strooien, als dip van Labneh of gewoon als smaakmaker in een potje op tafel.
Categorie
BijgerechtenIngrediënten
- wit sesamzaad
- Kikkoman sojasaus
Bereiding
Doe zoveel sesamzaad als je wilt maken in een schaal en overgiet deze met Kikkoman, zodat alle zaadjes goed nat worden. Laat dit een uurtje of wat staan en roer regelmatig door elkaar.
Verwarm de oven voor op 175 °
Leg bakpapier op een bakplaat en smeer er de sesamzaadjes met het vocht overheen, zodat je een dunne laag krijgt.
Zet een half uur in de oven en kijk af en toe of het geheel al droog is. Wellicht moet je het af en toe even doormengen. Ga op je gevoel af. Nog wat langer in de oven of juist korter? Gewoon uitproberen.
Laat afkoelen en bewaar in een goed afsluitbaar potje.