• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Zalmquiche

Deze quiche is zowel koud als warm lekker. Wil je hem later opwarmen, bak hem dan een minuut of 5 korter en verwarm hem later ca. een half uur in een oven van 120º.

Categorie

,

Ingrediënten

  • 225 gr magere kwark
  • 225 gram tarwebloem
  • 4 el olijfolie
  • ½ tl zout
  • 5 bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 200 gr gerookte zalmreepjes
  • 1 tl mierikswortel
  • 1½ dl slagroom
  • 2 el dille
  • versgemalen peper
  • lage taartvorm van ca. 28 cm

Bereiding

Snipper de bosui en knoflook en bak een paar minuten op een laag vuurtje in een beetje olie. Haal van het vuur en meng de zalmsnippers erdoorheen. Hak de dille fijn. Klop de slagroom met de eieren, voeg de dille toe en breng op smaak met versgemalen peper.
Roer de olijfolie en het zout door de kwark en meng het meel erdoorheen, tot je een soepel deeg hebt. Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg. 
Verspreid het zalmmengsel gelijkmatig over het deeg en giet het slagroommengsel eroverheen. 
Bak de taart in een voorverwarmde oven van 180º in ongeveer 30 minuten gaar.

Wijnadvies

Riesling- Elzas/Frankrijk


Print