• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Winterijs

Categorie

Ingrediënten

  • ΒΌ liter vanilleroomijs
  • 4 gewelde abrikozen
  • 2 gedroogde appeltjes
  • 50 gr rozijnen
  • 1 dl appelsap
  • 2 eetlepels calvados
  • 2 plakken (amandel)cake
  • 2 eetlepels hazelnoten

Bereiding

Laat het vanilleijs in 20 – 30 minuten zacht worden.
Snijd ondertussen de abrikozen en appeltjes in kleine stukjes en doe ze met de rozijnen en appelsap in een pannetje. Op zacht vuurtje laten koken tot de vloeistof verdampt is. Calvados toevoegen en laten afkoelen.
De cake verkruimelen, de hazelnoten grof hakken en met het fruit door het ijs roeren (een grotere bak pakken dan waar het ijs in zat).
Opnieuw een paar uur laten bevriezen.

Wijnadvies

Muscat de Beaume de Venise - Frankrijk; Samos - Griekenland


Print