• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Visspies met waterkerssaus

Categorie

,

Ingrediënten

  • 750 gr stevige witvis (tilapia, pangasius, zwaardvis, zeewolf)
  • 8 plakken Coburger rauwe ham
  • 1 zakje waterkers
  • 50 gr gepelde walnoten
  • 1 bekertje zure room
  • 1 el geraspte mierikswortel
  • zout & peper
  • 1 el olie
  • 4 spiesen

Bereiding

Snijd de vis in 16 mooie stukken en bestrooi met peper. Halveer de plakken ham in de lengte en leg op iedere plak een pluk waterkers. Leg een blokje vis erop en rol strak op. Steek de blokken vis per vier aan een spies. Snijd de rest van de waterkers en de walnoten fijn en meng dit met de zure room en de mierikswortel. Breng op smaak met zout & peper.

Bestrijk de visspiezen licht met olie en laat ze enkele minuten rondom gaar bakken in een grillpan of barbecue. Serveren met de waterkerssaus.

Wijnadvies

Grauerburgunder - Pfalz/Duitsland;
Pinot Gris - Elzas/Frankrijk
Chateau de la Grave hommage Rosé - Bordeaux/Frankrijk


Print