• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Vispaté

Categorie

,

Ingrediënten

  • 400 gr kabeljauwfilet
  • 100 gr droog broodkruim
  • 5 eetlepels sherry of droge vermouth
  • 125 gr spekblokjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 gesnipperd teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel peterselie
  • zout / peper / cayennepeper
  • 2 eierdooiers
  • 5 eetlepels koffieroom
  • 2 rauwe aardappelen

Bereiding

Schenk de drank over het gedroogde brood en laat intrekken.

Snijd de vis in stukken. Maal de vis en het spek in de keukenmachine. Voeg het broodkruim toe.

Smelt de helft van de boter en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dit toe in de keukenmachine met het citroensap, de peterselie, kruiden, eierdooiers en koffieroom.

Rasp de aardappels, voeg toe en draai tot alles een homogeen mensgel is geworden.

Vet een cakeblik in en bestrooi met paneermeel. Schep het vismengsel erin en bedek met alluminiumfolie. Zet het cakeblik in een braadslee met kokend water tot iets onder de rand van het blik .

Laat ca. 50 minuten in een voorverwarmde oven van 250º gaar worden.

Serveer warm of koud, met een sausje van crème fraiche en mierikswortel.

Wijnadvies

Sauvignon blanc - Loire/Frankrijk


Print