• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Vispannetje

Categorie

,

Ingrediënten

  • 250 ml visbouillon
  • 250 ml slagroom
  • 3 eetlepels tomatensaus
  • 1 el maïzena
  • ca. 20 grote gekookte mosselen
  • 2 ons kleine garnalen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • peper & zout

Bereiding

Verwarm de visbouillon en laat deze enigszins inkoken. Voeg de slagroom toe en de eetlepels tomatensaus en laat alles zachtjes koken. Maak een papje van de maïzena met wat water en bindt hiermee de saus. Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflooktenen fijn.
Verwarm in een pan met dikke bodem de olijfolie en bak hierin de ui en knoflook. Voeg daarna de mosselen en garnalen toe en bak alles goed door. Voeg de saus toe en laat alles even trekken. Breng op smaak met zout & peper. Vul vier ramequins (liefst met dekseltje) of andere kleine ovenvaste schaaltjes met de visragout.

Verwarm de oven op 175 gr. en laat de ramequins, afgedekt met dekseltje of aluminiumfolie, ca. 20 minuten door en door heet worden.


Print