• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Viscurry (Gaeng Kuas Sapparod)

Dit gerecht is uitstekend in te vriezen, dus je kunt het lang van te voren maken. Buiten de koelkast laten ontdooien en op een zacht vuurtje opwarmen.

Categorie

,

Ingrediënten

  • 5 dl kokosmelk
  • 250 gr gehakte ananas
  • 2 eetlepels rode of groene currypasta
  • 4 eetlepels vissaus
  • 1½ eetlepel suiker
  • 250 gram stevige witvis, zoals pollack
  • blikje bamboescheuten

Bereiding

Breng de kokosmelk aan de kook en voeg alle ingrediënten behalve de vis toe. Laat alles even pruttelen om de smaken te mengen en voeg de vis toe. Laat net zolang op het vuur (echt koken hoeft niet meer) tot de vis gaar is.

Wijnadvies

Gewürztraminer - Elzas/Frankrijk


Print