- Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
- Dit doe je vlak voor je gaat eten
Vis met kruidenkorst
De kruiden in dit recept kun je natuurlijk zelf kiezen, je zit niet vast aan koriander, bieslook of peterselie. Probeer ook eens basilicum, lavas, citroenmelisse of dille. Zo krijg je steeds een andere smaak. Panko is Japans broodkruim (paneermeel) van gestoomd of gebakken wit brood. Het voordeel is dat het veel vocht opneemt en je er een mooi knapperig korstje mee kunt maken. Je kunt het in elke toko krijgen.
Categorie
Hoofdgerechten, VisgerechtenIngrediënten
- 4 filets stevige witvis, zoals tilapia of meerval
- olijfolie
- zout & peper
- bosje koriander
- bosje bieslook
- bosje platte peterselie
- panko
- 2,5 dl visbouillon
- 2,5 dl kookroom
- paar klontjes boter
Bereiding
Hak de kruiden helemaal fijn in een keukenmachine. Meng er panko doorheen, tot je een plakkerige substantie hebt. De hoeveelheid panko is eerder iets minder dan de hoeveelheid kruiden dan meer. Wrijf de visfilets rondom in met olijfolie en bestrooi ze met een kleine beetje zout & flink wat versgemalen peper.
Leg de filets op een bakplaat waar je een velletje bakpapier op gelegd hebt. Verdeel de kruidenpasta over de bovenkant van alle filets en druk stevig aan. Verwarm de visbouillon en laat flink inkoken. Voeg de kookroom toe en laat weer flink inkoken. Je hebt dan ongeveer 2,5 tot 3 dl saus over. Breng op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.
Verwarm de oven voor op 200 gr. Druppel wat olijfolie over de bovenkant van de visfilets en bak ze ca 20 tot 30 minuten (afhankelijk van de dikte van de filets) in de oven. Desgewenst af en toe nog wat olie sprenkelen, zodat het korstje mooi bruin kan worden. Laat de saus goed heet worden en klop er dan koude klontjes boter door, zodat de saus mooi dik en glanzend wordt. Serveer de vis met een flinke scheut saus erbij.