• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Vis met erwtenmousse en zoethoutsaus

De doperwten kun je ook vervangen door jonge capucijners of door tuinbonen. Tuinbonen moet je dan wel dubbeldoppen (het grijze velletje verwijderen na het kokenvan de bonen), dan wordt de smaak extra zacht.

Categorie

Ingrediënten

  • 250 gr diepvrieserwten
  • 25 gram boter
  • 200 ml kalfsfond
  • 50 gr zoethoutsnippers
  • bacon
  • muntblaadjes
  • 4 blokjes stevige vis (zoals zeewolf, tilapia, victoriabaars, zalm)
  • olijfolie

Bereiding

Kook de erwten gaar in bouillon en laat ze uitlekken. Pureer ze met de stafmixer, roer de boter erdoor en maak op smaak met zout en peper.
Breng de kalfsfond aan de kook, voeg de zoethoutsnippers toe en laat een uurtje trekken op laag vuur. Verwijder de snippers.
Leg een blaadje munt op een plakje bacon en rol er een stukje vis is

Verwarm de mousse en de zoethoutsaus in de magnetron.
Bak de stukjes vis een paar minuten in een hete koekenpan met weinig olijfolie, tot de vis gaar is.
Leg op elke bordje in het midden een spiegeltje van mousse, leg de stukjes vis erop en giet de zoethoutsaus om de mousse heen.

Wijnadvies

Grillo - Siciliƫ/Italiƫ


Print