- Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
- Dit doe je vlak voor je gaat eten
Vis met citrusvruchten
Je kunt in dit recept meerdere soorten vis gebruiken, als deze maar een beetje stevig is, zoals meerval, pangasius of tilapia.
Categorie
Hoofdgerechten, VisgerechtenIngrediënten
- 4 witvisfilets
- 2 handsinaasappels
- (gekneusde) zwarte peperkorrels
- 6 el olijfolie
- 1 citroen
- 2 el bloem
- 1 el boter
- 2 ansjovisfilets (uitgelekt, uit blik)
- 4 el verse basilicum
- zout & peper
Bereiding
Pel 1 sinaasappel en snijd deze in plakken.
Leg de filets in een ondiepe schaal, schenk er de olijfolie op, strooi de peperkorrels erover en leg de plakjes sinaasappel op de vis. Dek de schaal af en laat minstens een halve dag marineren in de koelkast.
Halveer de citroen, pers de ene helft uit en snijd de andere helft in dunne plakjes. Pers de 2e sinaasappel uit.
Haal de vis uit de marinade en dep deze droog met keukenpapier. Bestrooi met zout & peper en bestuif de filets met bloem.
Verhit wat marinade in een (tefal) koekenpan en bak de filets aan beide kanten enkele minuten totdat ze gaar zijn. Haal ze uit de pan (houd ze warm) en schenk de pan leeg.
Snijd de ansjovisfilets helemaal fijn. Verhit nu de boter in de pan, giet er de overgebleven marinade bij, voeg het sinaasappel- en citroensap toe, de geprakte ansjovisfilets en laat een beetje inkoken. Roer er de in stukjes gescheurde basilicumblaadjes doorheen.
Verdeel de saus over de vis en garneer met de sinaasappel- en citroenplakjes.