• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Vis in zeezout

Ooit een gerecht met hamer & beitel geserveerd? Dat kan bij dit recept!

Categorie

,

Ingrediënten

  • 3 kg zalm of zeebaars (hele vis)
  • 3 takjes rozemarijn
  • 4 kg grof zeezout
  • 125 gr bloem
  • peper & zout

Bereiding

Verwarm de oven op 200º.
Bestrooi de vis van binnen met peper & zout en stop de rozemarijn in de buikholte.
Leg een dikke laag zout op de bodem van een braadslede. Leg de vis erop en strooi de rest van het zout erop, zodat de vis helemaal bedekt is.
Meng de bloem met zoveel water dat je een dunne pasta hebt en strijk de bovenkant van het zout er helemaal mee dicht.
Laat de vis in 1¼ uur gaar worden, totdat de bovenkant van de zoutkorst keihard geworden is.

Serveer de vis aan tafel met flink gereedschap, want je moet hard hakken om de korst open te krijgen. Wrijf het zout er voorzichtig af en geniet van een ongelooflijk sappig stukje vis!

Wijnadvies

Sancerre, Pouilly Fumé of Mentou Salon - Loire/Frankrijk


Print