• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Toscaans brood

Categorie

Ingrediënten

  • 1,6 dl lauw water
  • 2 zakjes gedroogde gist
  • 300 gr bloem
  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • oregano, rozemarijn, tijm (vers of gedroogd)
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

Giet de gist in het water en laat 10 minuten staan totdat de gist opgelost is en een schuimachtig mengsel is ontstaan. Doe de bloem in een kom en roer het gistwater er doorheen. Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en voeg die toe, samen met flink wat kruiden.
Kneed het deeg op een werkvlak zeker 10 minuten en vorm een bal. Leg het in een kom met plastic folie erover en laat 1 uur -tot het dubbele volume- rijzen op een warme plek.
Kneed het deeg weer stevig door en maak er een cirkel van 23 cm doorsnede van. Bestrooi een even-grote taartvorm met bloem en leg het deeg erin. Laat onafgedekt nog 20 minuten op een warme plek rijzen. Verwarm de oven voor op 200°.
Druk met je vingers wat deuken in het deeg en druppel de olijfolie er overheen. Bak het brood totdat het bruin is (circa 30 tot 45 minuten).
Warm eten, met een lik pesto erover!!


Print