• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Thaise kokossoep (2)

Deze soep staat op de site dankzij mijn schoonzus, die net als ik altijd op zoek is naar de lekkerste Thaise soepen.

Houd je niet van surimi, dan kun je ook stukjes (gerookte) kipfilet gebruiken.
Wil je een vegetarische soep, dan vervang je de kippenbouillon door groentebouillon.

Categorie

Ingrediënten

  • 500 ml kokosmelk
  • 2 cm galanga (laos)
  • 1 rode peper
  • 1 stengel sereh
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 30 gr tauge
  • 1 pakje surimisticks
  • 2 el vissaus
  • 1 limoen
  • 2 el verse koriander
  • 3 bosuitjes

Bereiding

Breng de kokosmelk met evenveel water aan de kook en laat even pruttelen.
Snijd de stengel sereh in de lengte doormidden, snijd de peper in ringetjes (zaadjes verwijderen) en snijd of rasp de gember fijn. Voeg dit alles toe aan de soep en vervolgens de bouillonblokjes, als het geheel kookt. Laat 10 minuten zachtjes koken.

Verwijder de sereh. Snijd de surimi in dunne plakjes, de taugé doormidden, de koriander grof en de bosuitjes in ringetjes. Rasp de limoenschil met een zesteur. Voeg alles toe aan de soep, breng op smaak met vissaus en limoensap en laat nog 10 minuten doorkoken.


Print