• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Thaise carpaccio

Deze carpaccio brengt een aantal smaken bij elkaar, die van plezier door je mond buitelen. Voor het vlees zelf kun je gebruik maken van ossenhaas (zoals in de oorspronkelijke carpaccio), maar rosbief of rookvlees gaat ook uitstekend.

Categorie

Ingrediënten

  • 200 gram runderrookvlees, ongezouten
  • ijsbergsla
  • 1 rode peper
  • 3 stengels bosui
  • bosje koriander
  • 100 gram taugĂ©
  • sesamzaad
  • dressing
  • teentje knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 5 el Kikkoman
  • 5 el sesamolie

Bereiding

Was de sla en snij in hele dunne reepjes. Je hebt niet heel erg veel nodig, dus snij niet de hele krop fijn! 

Snij de rode peper in dunne ringetjes (hou je van minder heet, verwijder dan de zaadjes),  net als de bosui en hussel dit samen.

Hak de knoflook en gember goed fijn en meng dit met de sesamolie en de Kikkoman.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin.

Leg de sla op vier bordjes en verdeel het rookvlees er over heen.

Bedek dit dan op een mooie manier met het peper-bosui-taugé-husseltje.

Besprenkel het geheel met de dressing en maak het af met fijngesneden koriander en de geroosterde sesamzaadjes.


Print