• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Terryaki marinade

Deze marinade kun je uiteraard gewoon kant en klaar kopen, maar zelf maken is wel zo leuk.

Mirin is zoete Japanse rijstwijn, te koop in elke toko. Je kunt ‘m vervangen door honing en water (2 delen honing, 1 deel water), maar mirin smaakt toch net wat anders.

Categorie

Ingrediënten

  • 3 delen sake
  • 3 delen mirin
  • 3 delen Kikkoman sojasaus
  • 1 deel suiker

Bereiding

Meng alles door elkaar en laat op een kleine vuurtje warm worden totdat de suiker opgelost is.
Je kunt nu het vlees of de vis, die je wilt marineren,. erin leggen.

Haal het vlees of de vis uit de marinade en laat de marinadeĀ op een vuurtje inkoken totdat het een beetje stroperig is geworden. De vis of het vlees smeer je dan tijdens het bakken nog een keer in met de marinade.


Print