• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Spruitensalsa

Dit is een recept van Onno Kleyn uit de Volkskrant, maar ik móet dit kwijt op Eetkamergeluk, want ongelooflijk, wat is de combinatie van spruiten met salie lekker!
Heerlijk als begeleiding van een winterse maaltijd met een lekker gebraad of een knapperig visje.

Categorie

Ingrediënten

  • 250 gr spruitjes
  • 8 blaadjes salie
  • 2 knoflooktenen
  • 10 eetlepels goede olijfolie
  • versgemalen peper
  • limoensap

Bereiding

Maak de spruitjes schoon en kook ze beetgaar. Vooral niet langer, want dan is het hele effect van de salsa weg!
Spoel ze meteen koud af en laat ze helemaal afkoelen. Doe ze daarna in de keukenmachine en geef een paar pulsen, zodat de spruiten in kleine stukjes uiteenvallen, maar niet helemaal fijngemalen worden.
Bak in een pan de salieblaadjes en de knoflook in wat olie even kort aan en voeg dan de spruiten toe. Het vuur mag nu uit.

Verwarm de spruiten op een zacht vuurtje en breng op smaak met peper en limoensap. Schenk er daarna flink wat olijfolie door.


Print