• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Spaans draadjesvlees

Dit vlees kun je goed eten als hoofdgerecht, maar ook in kleinere porties als onderdeel van een tapasmaaltijd.
Schrik niet van de chocolade. Het wordt geen zoet gerecht. De chocolade zorgt ervoor dat het vlees een heerlijk fluwelen en diepe smaak krijgt.

Categorie

,

Ingrediënten

  • 750 gram runderlappen
  • 150 gram spekblokjes
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 dl vlees- of groentebouillon
  • 2 dl witte wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 25 gram extra donkere chocolade (minimaal 72% cacao)
  • zout & peper

Bereiding

Snijd de ui en de knoflook fijn. Bak de spekblokjes uit in een grote braadpan, fruit de ui en knoflook mee en voeg daarna het vlees toe. Braad dit mooi bruin. 
Voeg de witte wijn en zoveel bouillon toe dat het vlees goed onder staat. Leg het kaneelstokje erin en laat het geheel een paar uur sudderen, tot het vlees uit elkaar valt. Voeg af en toe wat bouillon toe als er teveel vocht verdampt.
Verwijder het kaneelstokje en trek het vlees uit elkaar tot je allemaal kleine stukjes hebt. Voeg de chocolade toe en laat deze helemaal smelten. Breng op smaak met zout & peper.

Wijnadvies

Rioja Crianza - Spanje


Print