- Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
- Dit doe je vlak voor je gaat eten
Semi-freddo (12 personen)
Categorie
DessertsIngrediënten
- 1 vanillestokje
- 60 gr suiker
- 4 grote eieren, gesplitst
- 5 dl slagroom
- zout
- 1 ons hazelnoten
- 1 ons amandelen
- 1 ons pure chocolade
Bereiding
Rooster de noten een kwartier in een voorverwarmde oven op 175º. Let op dat ze niet te bruin worden. Af laten koelen en grof hakken in de keukenmachine.
Hak de chocola fijn.
Halveer het vanillestokje en schraap de kern eruit. Klop dit samen met de suiker en de eierdooiers tot het een bleekgeel mengsel is.
Klop de slagroom tot zachte pieken (niet te stijf!!)
Klop de eiwitten met een mespunt zout heel erg stevig.
Spatel het noten-chocolamengsel, de slagroom en het eiwit voorzichtig door het dooiermengsel zodat het luchtig blijft.
Doe het geheel in een cakeblik, dat je bekleed hebt met huishoudfolie, dek het daar ook mee af en laat bevriezen in de diepvries.
Stort de semi-freddo op een plank en snijd er plakken van. Garnering (chocoladesnippers, noten, slagroom) naar wens.