• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Roerbakschotel met tamarinde-curry

Deze roerbakschotel kun je maken met vlees naar keuze, zoals kip, varkensvlees of rundvlees, zo lang je alles maar in kleine reepjes snijdt, want het moet al wokkend gaar kunnen worden.
Je kunt de curry ook als marinade gebruiken voor een groter stuk vlees. Je laat het vlees dan een uur of twee trekken in de marinade en braad het dan in de oven.

Categorie

,

Ingrediënten

  • 3 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • 4 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl gemalen koriander
  • 2 verse rode peper, indien gewenst van zaadjes ontdaan
  • ½ tl kurkuma
  • handje blanke amandelen of ongezouten cashewnoten
  • 2 el tamarindepasta
  • 2 el heet water
  • vleesreepjes naar wens

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor de curry in een keukenmachine (of met de staafmixer) tot een smeuïge pasta.

Verhit een wok, voeg een klein beetje olie toe en bak de vleesreepjes goed bruin. Voeg de curry toe en laat nog een paar minuten goed doorwarmen.

Wijnadvies

NULL


Print