- Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
- Dit doe je vlak voor je gaat eten
Roerbakschotel met tamarinde-curry
Deze roerbakschotel kun je maken met vlees naar keuze, zoals kip, varkensvlees of rundvlees, zo lang je alles maar in kleine reepjes snijdt, want het moet al wokkend gaar kunnen worden.
Je kunt de curry ook als marinade gebruiken voor een groter stuk vlees. Je laat het vlees dan een uur of twee trekken in de marinade en braad het dan in de oven.
Categorie
Hoofdgerechten, VleesgerechtenIngrediënten
- 3 cm verse gember, geschild en fijngehakt
- 4 sjalotjes, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 tl gemalen koriander
- 2 verse rode peper, indien gewenst van zaadjes ontdaan
- ½ tl kurkuma
- handje blanke amandelen of ongezouten cashewnoten
- 2 el tamarindepasta
- 2 el heet water
- vleesreepjes naar wens
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de curry in een keukenmachine (of met de staafmixer) tot een smeuïge pasta.
Verhit een wok, voeg een klein beetje olie toe en bak de vleesreepjes goed bruin. Voeg de curry toe en laat nog een paar minuten goed doorwarmen.