• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Pompoenpuree

Categorie

Ingrediënten

  • 1 pompoentje
  • 1 sinaasappel
  • 1 ltr groentebouillon
  • 1 rode peper
  • zout& peper

Bereiding

Snijd de pompoen in vieren (schillen is niet nodig), verwijder de pitten en snijd er kleine stukjes van. Rasp de sinaasappelschil en pers de sinaasappel uit. Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper en snijd in kleine stukjes.
Zet de pompoen op met de sinaasappelzeste en -sap, de rode peper en de groentebouillon en laat de pompoen volledig gaarkoken. Giet de bouillon af, maar bewaar wat voor het geval de puree te dik is. Pureer alles met de staafmixer en voeg zo nodig nog wat extra bouillon toe. Breng op smaak met zout & peper.

Verwarm de puree in oven of magnetron.


Print