• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Pasta met wilde paddestoelen

Dit is een heerlijke vegetarische pasta, waar ook vlees- en visliefhebbers van zullen smullen.

Categorie

Ingrediënten

  • 500 gr pappardelle
  • 400 gram gemengde wilde paddestoelen
  • 1 teen fijngehakte knoflook
  • 1 tl fijngehakte rode peper
  • sap van een halve citroen
  • handjevol geraspte Parmezaanse kaas
  • handvol grofgehakte peterselie
  • 3 el olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 50 gram boter

Bereiding

Borstel de paddestoelen schoon en snij ze in dunne plakken of doormidden. Giet de olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de paddestoelen snel op een hoog vuur. Doe er dan de peper, knoflook en een snufje zout bij. Laat alles nog een paar minuten op een hoog vuur bakken. Zet het vuur uit, voeg citroensap toe en hussel nog een keer goed door elkaar.

Kook intussen de pappardelle al dente. Hussel de pasta, de paddestoelen, de peterselie en de kaas luchtig door elkaar. Bestooi voor het serveren nog met wat extra peterselie en kaas.

Vind je de pasta niet nat genoeg, aarzel dan niet en meng er wat van het kookvocht bij.

Wijnadvies

Gamay - Beaujolais/Frankrijk;
Bardolino - Veneto/Italiƫ


Print