• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Pasta met roomzalm

Dit is een variant op het Hemels Hapje (roomzalm), maar dan als hoofdgerecht.
Niet echt calorie-arm, maar zo verschrikkelijk lekker…

Categorie

,

Ingrediënten

  • 250 gr zalmsnippers
  • 250 ml crème fraiche
  • verse bieslook
  • versgemalen peper
  • visbouillon (kan goed van een blokje)
  • 400 gr zwarte pasta

Bereiding

Kook de pasta al dente en bewaar bij het afgieten wat van het kookvocht.
Roer de zalmsnippers door de crème fraiche en verwarm deze zachtjes in een pan met dikke bodem. Voeg zoveel visbouillon en/of kookvocht van de pasta toe, tot je een mooie saus hebt, die zo dik of dun is als je lekker vindt. Breng op smaak met versgemalen peper.
Schud de pasta in een grote schaal (of per bord), giet de saus eroverheen en besprenkel met de kleingesneden bieslook.

Wijnadvies

Lugana - Veneto/Italië


Print