• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Pasta met knoflook en garnalen

Schrik niet van de hoeveelheid olijfolie, want die fungeert als een soort saus voor de pasta. Je gebruikt maar een paar ingrediënten en je hebt een voortreffelijke maaltijd! 
In kleine hoeveelheden kun je dit ook serveren als voorgercht.

Categorie

,

Ingrediënten

  • 300 gr zwarte pasta
  • 2 dl olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • bosje koriander
  • 4 ons middelgrote garnalen

Bereiding

Snipper de knoflook fijn en de peper fijn (zonder zaadjes) en hak de koriander grof. 
Verhit de olijfolie in een braadpan met dikke bodem en laat de knoflook en de peper er zachtjes in bakken. Laat de garnalen even meebakken en laat afkoelen.

Kook de pasta al dente.
Verwarm het olijfolieprutje en voeg er de koriander aan toe. 
Giet de pasta af (bewaar wat van het kookvocht!) en roer er meteen de saus doorheen. Vind je de pasta nog wat te droog, dan kun je er extra olijfolie doorheen roeren óf wat van het kookvocht van de pasta.

Wijnadvies

Verdiccio Classico Reserva - Italiƫ


Print