- Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
- Dit doe je vlak voor je gaat eten
Pad Thai
Deze Pad Thai heb ik gemaakt op een kookworkshop in Chang Mai / Thailand. Ik maak ‘m nog regelmatig, want het is licht verteerbaar en verrassend van smaak.
En ben je vegetarisch: laat dan het vlees weg en vervang eventueel door tempé.
Categorie
Geen vlees en geen vis: vegetarisch, VleesgerechtenIngrediënten
- 225 gr rijst- of glasnoedels
- 4 tenen knoflook
- 375 gram tofu
- 300 gram kip of kalkoen
- 1 el vissaus
- 2 el oestersaus
- 1 el tamarinde
- 2 tl suiker
- 2 eieren
- kopje vlees- of groentebouillon
- 100 gr taugé
- bieslook en / of koriander
- 1 limoen
- handjevol pinda's
Bereiding
Laat de tofu een uurtje goed uitlekken tussen twee plankjes met iets zwaars er op.
Hak de teentjes knoflook. Hak het kip- of kalkoenvlees in hele kleine stukjes, tot een soort grof gehakt. Snij de tofu in kleine blokjes.
Meng de vis- en oestersaus, de tamarinde, de suiker en de 2 eieren goed door elkaar.
Hak de bieslook en/of koriander grof.
Roostér de pinda’s in een droge koekenpan en hak grof.
Kook de noedels en laat ze uitlekken
Doe wat olie in een wok en bak de knoflook op een laag vuurtje.
Voeg dan de tofu en het vlees toe en roerbak op een wat hoger vuur gaar.
Giet het sausje met de eieren erdoor en blijf roeren tot de eieren gestold zijn.
Voeg dan de noedels toe en het kopje bouillon toe en meng door elkaar.
Tot slot de taugé en de kruiden. Hussel tot alles goed vermengd is.
Serveer meteen met een stukje limoen en wat geroosterde pinda’s.