• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Mokkamousse

Categorie

Ingrediënten

  • 115 g pure chocola, in stukken
  • 1 el oploskoffiepoeder
  • 1 el water of 1-2 el rum
  • 4 eieren, gesplitst

Bereiding

Doe de chocola, de koffie en het water of de rum in een hittebestendige kom. Smelt de chocola au bain marie boven een pan met kokend water. Haal de kom van het vuur en klop er een voor een de eidooiers door. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het chocolademengsel.
Doe de mousse over in vier kleine schaaltjes en zet het minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.

Wijnadvies

PX-sherry - Spanje;
Banyls Rouge - Pyreneën/Frankrijk


Print