- Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
- Dit doe je vlak voor je gaat eten
Mango-gembersorbet
Categorie
DessertsIngrediënten
- 175 gr fijne suiker
- 4,5 dl water
- 1½ cm gemberwortel
- 1 grote, rijpe mango
- sap van 1 limoen
- paar blaadjes munt
- evt. slagroom of kokosroom
- evt. geraspte kokos
Bereiding
Schil de gember en rasp hem fijn (dit kun je ook doen m.b.v. een knoflookknijper).
Doe het suiker en water in een pan en breng aan de kook, tot de suiker is opgelost en het water helemaal helder is. Voeg de gemberrasp toe en laat nog 5 minuten borrelen. Laat de siroop helemaal afkoelen.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Pureer het vruchtvlees met het limoensap (in keukenmachine of met staafmixer) en draai tot een glad mensgsel. Voeg de suikerstroop toe en meng alles goed door elkaar.
Giet de massa in een plastic bak, sluit af en plaats in de diepvries. Roer elk uur even goed door met een vork om de ijskristallen te breken.
Schep een groot bolletje (of twee kleine bolletjes) op een schaaltje en garneer met de blaadjes munt en desgewenst wat geklopte slagroom of kokosroom. Serveer je het ijs met slagroom, dan kun je dit ook bestrooien met wat geraspte kokos.