• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Makkelijk brood!

Ik heb altijd moeite met het zelf bakken van brood, Het rijst niet goed, is niet luchtig genoeg. En het heeft ook alles met flink kneden te maken en daar heb ik een hekel aan. Daarom dit geweldige recept voor een heerlijk brood, dat alles bij elkaar nog geen 10 minuten tijd duurt qua handelingen.

Ik vind zaden en pitten altijd lekker in brood. Vervang gewoon een klein deel van het meel door de pitten en zaden die jij lekker vindt. Je kunt ook fijngesneden kruiden, gerookt paprikapoeder, kerrie of wat je ook maar lekker vindt, er aan toevoegen. Gebruik je fantasie en je hebt je eigen unieke brood gebakken.

Categorie

Ingrediënten

  • 850 gr tarwebloem (of iets minder + zaden en pitten)
  • 1 tl gedroogde gist
  • 2 tl zout
  • 750 ml warm water

Bereiding

Roer de droge bestanddelen goed door elkaar. Roer dan het water erdoor, zodat alles goed gemengd is. Dek de schaal af met folie en laat dan rustig op de aanrecht staan, zo’n 12 tot 15 uur lang.

Verwarm de oven voor op 250 gr met een gietijzeren pan, waar het deeg net in past.|
Als de oven is opgewarmd, haal je de pan er uit (voorzichtig, erg heet!) en wrijf je m in met wat olie. Schep het deeg er in en zet de pan met deksel een half uur in de oven.
Haal de deksel eraf en bak het brood nog een kwartier.

Als het goed is, is het brood gaar. Klop op de boven- en onderkant en als dat hol klinkt, is het goed.
Soms leg ik het brood nog wel eens zonder pan en met de onderkant boven in de oven, die niet meer aan staat, maar nog wel warmte heeft.

 


Print