- Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
- Dit doe je vlak voor je gaat eten
Kruidenpakketje met witvis
Dit recept is makkelijk te maken en zorgt voor een heerlijk visgerecht, dat verrassend smaakt en ook door kinderen gewaardeerd wordt.
Je kunt variĆ«ren in de vissoort: kabeljauw, tilapia, pangasius, meerval. Alles is mogelijk, als het maar een beetje stevige vis is. En let even op de duurzame vissoorten…
Categorie
Hoofdgerechten, VisgerechtenIngrediënten
- 4 witvis-filets van ca. 150 tot 200 gram
- 8 plakken Coburger rauwe ham
- bosje koriander
- bosje basilicum
- versgemalen peper
- olijfolie
- bindtouw
Bereiding
Leg vier plakken Coburgerham op je snijplank en leg op iedere plak in het midden een handje koriander en basilicum. Klein snijden hoeft niet. Als je de takjes heel laat,. blijft het beter zitten.
Leg hier de witvisfilet op en bestrooi flink met versgemalen peper. Vouw de ham eromheen en klap de filet dicht tot een vierkant pakketje. Bedek deze met de tweede plak ham en bind het pakketje samen met bindtouw.
Verhit de olijfolie in een grote platte koekenpan en bak de pakketjes aan weerszijden krokant en knapperig.
Verwarm de oven voor op 150º.
Leg de pakketjes naast elkaar in een ovenschaal en zet deze een half uur in de oven tot de vis goed gaar is.