• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Kip met cashewnoten (Gai Pad Med Ma-Muang Himapan)

Categorie

,

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olie
  • 4 tenen fijngehakte knoflook
  • 500 gram kipfilet in repen gesneden
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels suiker
  • snufje witte peper
  • 70 gram cashewnoten
  • 2 rode paprika’s in dunne repen
  • 3 bosuitjes, fijngesneden

Bereiding

Verhit de olie in de wok en bak hier de knoflook en de kip in. Voeg de beide sausen, suiker en peper toe en laat alles een beetje inkoken.

Bak de paprika mee totdat deze warm is. Garneer de schotel met cashewnoten en bosui.

Wijnadvies

Regnie, beaujolais cru - Frankrijk


Print