• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Irish Stew

Categorie

,

Ingrediënten

  • 200 g lamslappen
  • 50 g boter
  • 1 kg aardappelen
  • selderijknol
  • 500 g wortelen
  • 200 g ontbijtspek
  • 1 liter bouillon
  • 1 grote ui
  • peper en zout

Bereiding

Snijd het spek in stukjes en bak het in de boter. Snijd intussen de lamslappen in grote blokjes en doe ze bij het spek. Op een hoog vuur snel bruin laten worden en giet er daarna de bouillon over.
Laat het vlees 45 minuten stoven met de deksel erop.

Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Maak de selderijknol, wortelen en ui schoon en snijd ze in stukken. Voeg alles bij het vlees en laat alles nog 1 uur stoven met de deksel erop. Breng op smaak met peper en zout.

Wijnadvies

Shiraz - Australiƫ; Gigondas - Frankrijk


Print