• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Groente-notenburgers met sinaasappel

Door de champignons te malen, zorg je voor binding van de ingrediënten én voor een heerlijk zachte vulling van deze vegetarische burgers.

Categorie

,

Ingrediënten

  • 250 gram champignons
  • 1 courgette
  • 1 kleine winterwortel
  • 100 gram noten
  • 1 sinaasappel
  • 3 volkoren knäckebröt
  • 1 losgeklopt ei
  • olijfolie
  • kruiden naar wens (zout & peper, basilicum, peterselie of dergelijke)

Bereiding

Snijd de champignons klein en bak ze langzaam in wat olijfolie gaar. Haal ze uit de pan en maal ze helemaal fijn met de staafmixer, tot een soort puree.
Snijd / rasp de wortel en courgette in kleine reepjes (juliënne) en bak ze in wat olijfolie, totdat ze beetgaar zijn.
Hak de noten klein en rasp de schil van de sinaasappel.
Meng alles door elkaar, voeg kruiden naar wens toe en vorm vier platte burgers.
Maal de sneetjes knäckebröt fijn tot paneermeel. Bestrijk de burgers met het losgeklopte ei en bestrooi ze flink met het paneermeel. Laat de burgers in de koelkast wat opstijven.

Pel de sinaasappel en snijd in plakjes. Verhit wat olijfolie in een tefal-koekenpan en laat de burgers heel langzaam een knapperig korstje krijgen. Draai ze af en toe voorzichtig om. Bak op het laatst de sinaasappelschijfjes mee.

Wijnadvies

Côte du Rhone villages - Frankrijk


Print