• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Gevulde portobello’s met geitenkaas of gorgonzola

In dit recept worden adzukiboontjes gebruikt. Je kunt ze vinden in de toko en heten ook wel ‘red beans’. Het zijn kleine boontjes, die je een dag (of nacht) moet voorweken en dan kunt koken. De smaak lijkt wat op die van linzen: kruidig en nootachtig.

Als je geitenkaas gebruikt, is de smaak wat milder.
Zoek je een steviger gerecht, gebruik dan gorgonzola. Heb je grote portobello’s, dan is in die combinatie één portobello per persoon  voldoende.

Categorie

,

Ingrediënten

  • 200 gram gedroogde adzukiboontjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el versgehakte tijm
  • 8 grote portobello's
  • 50 gram broodkruimels
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 200 gram geitenkaas (of 100 gram gorgonzola)

Bereiding

Week de boontjes een dag en kook ze dan in ca. 45 minuten gaar. Giet ze af.
Snipper de ui en de knoflook en bak die in wat olijfolie lichtbruin.
Verwijder de steeltjes van de portobello’s, hak ze fijn en voeg ze met de tijm in de pan en bak alles nog even door.
Pers de citroen uit en voeg het sap, de adzukiboontjes en de broodkruimels toe. Laat alles door en door warm worden. Breng op smaak met zout & peper.
Haal 1/3 uit de pan en prak dat grof. Roer alles weer door elkaar.

Verwarm de oven op 200°.
Vet een ovenschaal in met olie en doe dat ook met de buitenkant van de portobello’s. Verdeel de bonenvulling over de portobello’s, dek de schaal af met folie en laat 20 minuten warm worden in de oven. Verwijder de folie en kruimel de kaas over de portobello’s. Bak nog ca. 15 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.


Print