• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Gevulde kwartels

Categorie

,

Ingrediënten

  • 4 kwartels (hoeft niet ontbeend, kan wel)
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • zout & peper
  • vulling
  • 100 gram dadels (ontpit)
  • 100 gram gezouten cashewnoten
  • 1 el rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook

Bereiding

Hak de ingrediënten voor de vulling klein en rol er vier balletjes van. Stop deze in de kwartels. Bestrooi de kwartels met zout & peper en pak elke kwartel in met een plakje spek over de lengte en een over de breedte. Knoop met een stukje keukentouw de pootjes aan elkaar, zodat de kwartel mooi in vorm blijft.

Leg de kwartels in een ingevette ovenschaal en bak ze in ca. 30 minuten gaar in een oven op 220º.

Wijnadvies

Spatburgunder - Pfalz/Duitsland;
Rioja Crianza - Spanje


Print