• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Gemberstroop

Ik gebruik gemberstroop vooral in saladedressings, maar je kunt het natuurlijk ook aanlengen met water voor limonade of een scheutje in een kop heet water gieten voor gemberthee.
De stukjes gekonfijte gember die ik overhoud zijn heel zoet en heerlijk om te verwerken in koekjes, cakes of ijs. Niet weggooien dus! Je kunt deze gember goed bewaren in de diepvries.

Categorie

Ingrediënten

  • 0,75 ltr water
  • 1 kg kristalsuiker
  • 150 gr gember

Bereiding

Schil de gember (de schillen kun je gebruiken om gemberthee van te maken!) en snijd in hele kleine stukjes.

Kook het water met de suiker tot deze opgelost is. Voeg de gember toe en laat een half uurtje op een zacht vuurtje pruttelen en zet het vuur uit.
Laat de gember daarna nog zo’n 24 uur trekken.

Zeef de stroop en giet deze in een schone fles. Bewaren in de koelkast. De gemberstukjes kunnen bewaard worden in de diepvries.


Print