• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Gemarineerde kipdrumsticks

Deze drumsticks worden heel langzaam gaar in een niet al te hete oven, waardoor alle smaken goed behouden blijven. Ze zijn warm lekker bij de hoofdmaaltijd, maar je kunt ze ook koud eten als hapje bij de borrel. Neem dan een wat kleiner formaat drumstick.

Categorie

,

Ingrediënten

  • 12 stevige drumsticks
  • ketjap manis
  • vloeibare honing
  • paprikapoeder

Bereiding

Maak een marinade van honing en ketjap, van beiden ongeveer gelijke delen. Samenstellen naar je eigen smaak is natuurlijk het beste. Roer er flink wat paprikapoeder doorheen en laat de drumsticks er een paar uur in marineren. Hussel af en toe door elkaar, zodat alle delen regelmatig bedekt zijn met de marinade.
Zet de oven op 120° en leg de stukken kip op een rooster in het nidden van de oven. Laat de drumsticks in circa 3 uur gaar worden, keer ze af en toe om en bestrijk ze regelmatig met de marinade.

 


Print