• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Gemarineerde entrecotes

Categorie

,

Ingrediënten

  • 4 (Argentijnse) entrecotes à 150 gr
  • peterselie
  • 1 handsinaasappel in plakjes
  • marinade
  • 1 citroen
  • 1 perssinaasappel
  • 1 grapefruit
  • versgemalen peper
  • 2 el olijfolie
  • 3 el ketjap
  • ½ tl mosterd
  • stukje gemberwortel, ca. 2 cm
  • 2 tl honing

Bereiding

Citroen en sinaasappel wassen en schil raspen. Daarna samen met de grapefruit persen.
Het vruchtensap, de geraspte schil, peper, olijfolie en ketjap door elkaar mengen.
Gemberwortel raspen en toevoegen.
Vlees minimaal 5 uur in de marinade leggen en af en toe keren en bedruipen (het vlees wordt een beetje vaal van kleur).

Vlees droogdeppen en ca. 4 minuten aan iedere kant op een hete grillplaat bakken.
De marinade verwarmen met de honing. De sinaasappel in plakjes snijden.
Entrecôte op bord leggen, warme saus erover doen en garneren met een plakje sinaasappel en takje peterselie.

Wijnadvies

Pomerol - Saint Emillion/Frankrijk


Print