• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Gelakte vis met sesam en soja

Het plezierige van dit recept is, dat je het met allerlei soorten vis kunt maken, die wat stevig is. Je kunt het met hele filets maken als hoofdgerecht. Neem dan 150 tot 200 gram per persoon. Heb je wat kleinere stukjes, dan maak je er een voorgerecht van, door ze neer te leggen op een bedje van frisse sla. Gebruik dan niet meer dan 100 gram per persoon

Categorie

,

Ingrediënten

  • 4 visfilets
  • 2 el sesamzaadjes
  • versgemalen peper
  • marinade
  • 300 ml Kikkoman
  • 3 gehakte teentjes knoflook
  • 30 gram gehakte gember
  • 1 rode peper, zonder zaadjes
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 1 limoen
  • 4 el sesamolie
  • bosje koriander

Bereiding

Laat de sojasaus, knoflook, gember, rode peper en suiker op een zacht vuurtje warm worden. tot de suiker is opgelost en het vocht wat verdampt is. Je hebt dan een wat stroperig geheel. Laat afkoelen.
Voeg het sap en de geraspte schil van de limoen toe, de helft van de koriander en de sesamolie en pureer het geheel met de staafmixer.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en kwast deze in met sesamolie. Leg de stukken vis hierop en kwast ze flink in met de marinade.  Laat minstens een uur intrekken.
Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge koekenpan.

Verwarm de oven voor op 175° en zet de bakplaat in de oven; 8 tot 120 minuten is voldoende om de vis te garen. Kwast tussendoor nog af en toe in met de marinade.
Leg de filets op de borden en bestrooi met de sesamzaadjes en de rest van de gehakte koriander.


Print