- Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
- Dit doe je vlak voor je gaat eten
Geglaceerde visfilet
De Citrusmarmalade die je zelf kunt maken, is erg lekker hierbij. Zorg dan dat je de reepjes schil die erin zitten, heel fijn snijdt voor de marinade. Een goed alternatief is vruchtenchutney.
Zowel marmelade als chutney kenmerken zich door de combinatie van zoet met bitter / pittig. Je kunt ook vruchtenjam gebruiken (bv, abrikozenjam), maar laat dan de honing achterwege, anders wordt het te zoet.
Categorie
Hoofdgerechten, VisgerechtenIngrediënten
- 4 el olijfolie
- 2 el limoensap
- 3 el citrusmarmalade
- 1 el honing
- bosje koriander
- 4 visfilets, zoals tilapia of pangasius
Bereiding
Hak de koriander fijn en meng deze met de andere ingrediënten tot een marinade. Snijd de visfilets voorzichtig hier en daar in, zodat de marinade goed in kan trekken. Leg de filets in een platte schaal en bedek met de marinade. Laat minstens een uur intrekken.
Verwarm een grillpan of koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de visfilets aan beide kanten in een paar minuten bruin. Bestrijk af en toe met marinade.