• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Garnalen-pompoencurry

Een winters gerecht met een Aziatische twist, heerlijk! Dit gerecht is voldoende voor vier personen als je er rijst bij serveert. Ik vind dit gerecht zonder rijst erbij al lekker genoeg en dan is de hoeveelheid voldoende voor drie goede eters.

De gamba’s kun je rauw toevoegen. Dat vind ik zelf het lekkerst, omdat ze dan de smaak van de curry opnemen. Maar je kunt ook gekookte garnalen toevoegen.

Ben je geen vis-eter, vervang de garnalen dan door gebakken blokjes kippenvlees.

Categorie

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen
  • 500 gram grote gamba's
  • 1 el Thaise curry
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 cm gemberwortel
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 grote bos koriander
  • limoensap
  • zout en peper
  • scheut zonnebloemolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°. Maak de pompoen schoon (pitten verwijderen, schil laten zitten!) en snijd in kleine blokjes.  Bedek een bakplaat met papier, leg de blokjes erop en nevel er wat olie overheen. Zet ca. 20 tot 30 minuten in de oven tot de blokjes redelijk zacht zijn.

Snijd de uien fijn, rasp de gember en pers de knoflookteentjes. Bak deze in een scheut olie en voeg dan de currypasta toe.  Meng alles goed door elkaar. Voeg de kokosmelk toe en laat even pruttelen tot alle ingrediënten een geurig geheel zijn.

Verwarm de curry en roer er de pompoen en garnalen in tot alles warm en gaar is.
Snijd de koriander fijn en roer er doorheen. Breng op smaak met limoensap.


Print