• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Fruits de mer uit de oven met knoflooksaus

Categorie

,

Ingrediënten

  • Fruits de mer
  • 250 gr gamba's
  • 1 kg mosselen
  • 200 gr witvis (zeewolf, tilapia, pangasius)
  • 2 limoenen
  • 250 gr cherrytomaten
  • flink wat olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • gedroogde kruiden naar wens
  • Knoflooksaus
  • 250 gr kwark
  • 3 teentjes knoflook
  • verse bieslook of peterselie
  • scheutje maggi

Bereiding

Pel de gamba's, laat het staartstukje zitten, verwijder het darmkanaal.
Mosselen goed wassen, open exemplaren verwijderen als ze na tikken niet dicht gaan. Witvis in kleine stukken snijden (met een schaar gaat dat heel makkelijk!).  Limoenen in vier parten snijden.  
Alles in een ovenschaal doen en bestrooien met zout & peper.
Knoflook uitpersen en mengen met de kruiden en de olijfolie.

Kwark losroeren met de geperste teentjes knoflook en het scheutje maggi. Zout & peper naar smaak toevoegen en verse kruiden erdoorheen roeren.

De oven voorverwarmen op 175º.
De gekruide olie over de vis heen sprenkelen en de schaal zo lang in de oven zetten tot alles gaar is (garnalen roze, mosselen open, witvis stevig). Halverwege een keer omscheppen.
Serveren met de knoflooksaus en stevig brood (lekker om in de schaal te dopen).

Wijnadvies

Chateteau Neuf du Pape (wit) - Frankrijk


Print