- Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
- Dit doe je vlak voor je gaat eten
Espressoparfait (12 personen)
Dit dessert is als een engeltje dat over je tong…. Het is de perfecte afsluiting van een exquise diner, maar ook van een romantisch etentje-voor-twee. Houd je wat over van de parfait? Geen probleem, gewoon weer het huishoudfolie eromheen pakken en terug in de diepvries, tot een volgende keer.
Categorie
DessertsIngrediënten
- 50 gr hazelnoten en 50 gr amandelen (of een andere combinatie van ongezouten noten)
- 5 eetlepels instant koffie (of 5 zakjes Nescafé Espresso)
- 4 eierdooiers
- 200 gr suiker
- 250 ml slagroom
- 100 gr pure chocola
- een cakevorm
- vershoudfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 gr. Leg de noten op een bakplaat en rooster ze 10 minuten. Laat ze afkoelen en hak ze grof. Hak en raps ook de chocolade.
Los de koffie op in een beetje heet water in een grote kom en voeg de eierdooiers en suiker toe. Au bain marie verwarmen en kloppen tot het mengsel dik en schuimig wordt. Dit kan wel 10 minuten duren.
Laat het mengsel afkoelen. Af en toe doorroeren om klonteren te voorkomen.
Klop de slagroom stijf en schep deze door het koffiemengsel. Daarna de helft van de stukjes chocola en noten.
Bekleed een cakevorm met vershoudfolie en schenk de parfait in de vorm.
Plaats de vorm in het diepvriesvak en laat zeker 8 uur opstijven.
Stort de parfait pas vlak voor het opdienen uit de vorm en snijd er plakjes van. Garneren met de andere helft van de noten en chocola en een toefje slagroom.