• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Cranberrycompôte

Deze compôte is lekker bij rood vlees, wild of gevogelte.

Categorie

Ingrediënten

  • 1 blikje mandarijntjes
  • 1 rode ui
  • 1 grote Spaanse peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gr. cranberry’s
  • 4 eetlepels sinaasappel-marmalade
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 theelepel Worcestershire sauce

Bereiding

De mandarijntjes uit laten lekken en het sap opvangen. 
De ui en peper (zonder zaadjes) snipperen en bakken in de olie. 
De cranberry’s en het sap van mandarijntjes toevoegen en zachtjes laten koken tot de bessen openspringen. 
Voeg de marmalade, honing, azijn en de Worcestershire sauce toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken. 
Schep er voorzichtig de uitgelekte mandarijntjes door en laat afkoelen


Print