- Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
- Dit doe je vlak voor je gaat eten
Couscoussalade
Dit is een heerlijke lichte salade, die lekker weghapt op een warme zomeravond. Wil je nog wat extra bite er doorheen, blancheer dan een bakje zeekraal en roer deze er op het laatst doorheen.
Categorie
Hoofdgerechten, VisgerechtenIngrediënten
- 200 gr couscous
- bouillonblokje
- 150 gr garnalen
- teentje knoflook
- 25 gram koriander
- paar takjes munt
- olijfolie
- sesamolie
- zout & peper
Bereiding
Maak water met het blokje bouillon aan de kook en giet dit over de couscous. Dek af met een deksel.
Snipper het teentje knoflook enĀ bak dit in een wok lichtbruin in een scheut olijfolie. Voeg de garnalen toe en wok deze even mee.
Als de couscous helemaal geweld is, roer deze dan los met een vork en roer de garnalen er doorheen. Snijd de kruiden fijn en voeg deze toe. Maak op smaak af met zout & peper en een flinke scheut sesamolie.
Eet de salade lauwwarm of volledig afgekoeld.