• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Citroensoep met zalm

Categorie

Ingrediënten

  • 50 gr versgerookte zalm
  • 2 citroenen
  • 1 liter visbouillon
  • ¼ liter slagroom
  • ½ theelepel fijngehakte verse dragon
  • 1 tot 2 theelepels suiker
  • zout & peper
  • 4 toefjes dragon

Bereiding

Snijd de zalm in kleine reepjes. Boen 1 citroen schoon onder heet stromend water en snijd hem in 8 dunne plakjes. Pers de andere citroen uit.

Breng de visbouillon met het citroensap en de slagroom aan de kook en laat de vloeistof -zonder deksel, op een matig hoog vuur- inkoken tot circa ¾ liter.

Roer de fijngehakte dragon door de soep en breng hem op smaak met suiker, zout en peper.

Leg de reepjes zalm in vier borden, schenk de soep erover en garneer met 2 plakjes citroen en een toefje dragon.


Print