• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Citroen-bessencoupe

Soms zijn er kant en klare ingrediënten te koop, die je zelf bijna niet zo lekker kunt maken. Voor mij geldt dat voor citroensorbet van AH.

Dit dessert ziet er prachtig uit en smaakt geweldig.
Voor de likeur om bessen in te weken, heb je de keuze. Ik heb een fles zoete dieppaarse viooltjeslikeur uit Frankrijk die ik ervoor gebruik, maar  je kunt zelf uit proberen wat je lekker vindt.
Je kunt natuurlijk ook experimenteren met ander fruit in combinatie met likeur.

Categorie

Ingrediënten

  • 200 gram zwarte bessen
  • bakje citroensorbet
  • zoete vruchtenlikeur
  • 2,5 dl droge champagne of sekt

Bereiding

Giet zoveel likeur over de zwarte bessen dat ze goed doordrenkt zijn. Laat een paar uur intrekken.

Gebruik mooie wijde coupes. Leg onderin een flinke lepel bessen met likeur. Doe daar een dikke laag  citroensorbet over heen en schenk de champagne of sekt er voorzichtig bij.


Print