- Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
- Dit doe je vlak voor je gaat eten
Chilipeper-roomijs
Categorie
DessertsIngrediënten
- 3 dl melk
- 1 tot 2 kleine gedroogde chilipepers
- 4 grote eierdooiers
- 50 gram fijne tafelsuiker
- 100 gram witte chocolade, fijngehakt
- 3 dl slagroom
- 1 verse rode peper, fijngehakt (desgewenst)
Bereiding
Zet de melk met de gedroogde chilipepers op het vuur en breng tegen de kook aan. Haal de pan dan van het vuur en laat minstens 20 minuten trekken.
Klop de eierdooiers met de suiker tot het mengsel dik en lichtgeel is.
Neem de chilipepers uit de melk en verwarm deze weer. Doe de gehakte chocolade erbij en laat langzaam smelten. Giet de chocolademelk al roerend bij het dooiermengsel en verwarm dit au-bain-marie tot het iets dikker is.
Laat het geheel goed afkoelen (af en toe roeren). Klop de slagroom lobbig en schep deze door de afgekoelde massa heen.
Zet in de diepvries en roer minstens elk uur stevig door.
Roer desgewenst op het laatst ook de verse rode peper erdoorheen. Zet het ijs een half uur voor serveren buiten de diepvries en schep een bolletje per persoon. Serveer met wat zoete slagroom.