• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Bonte groentenbavarois

Deze bavarois is koud, maar kan op een zomerse avond prima dienen als hoofdgerecht, met wat bijgerechten erbij (gebakken aardappeltjes, een stevige salade, gekruide couscous). Als lunchgerecht is dit recept ook heerlijk. Wat groente betreft kun je volop variëren: doperwten, tuinbonen, broccoli, bloemkool, maar ook pompoen of wortel. Je kunt het jezelf wat makkelijker maken door één soort groente te gebruiken. De smaak wordt er niet minder om!

Categorie

Ingrediënten

  • 150 gram gezouten pecannoten
  • 3 sneden donkerbruin brood
  • 150 gr boter
  • 2 x 225 gram groenten (verschillende kleur)
  • 2 x 150 ml crème fraÎche
  • 2 x 4 blaadjes gelatine
  • zout & peper
  • verschillende kruiden

Bereiding

Bedek een springvorm met bakpapier.

Rooster de boterhammen en maal ze fijn in de keukenmachine, samen met de noten. Smelt de boter, roer deze er doorheen en verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Druk stevig aan en laat opstijven in de koelkast.

Maak twee aparte groentepurees: kook de groenten (apart!) gaar in wat groentebouillon, laat helemaal uitlekken en pureer ze in de keukenmachine. Voeg daarna bij iedere groente de crème fraîche toe en breng op smaak met zout & peper. Snijd de kruiden die je wilt gebruiken, klein en meng deze ook door de puree.

Week 4 blaadjes gelatine in koud water, knijp uit en los op in 1 à 2 eetlepel kokend water. Roer door één van de twee groentepurees.
Schep deze laag op de opgestijfde bodem, strijk glad en laat een half uurtje opstijven in de koelkast,

Herhaal dit met de tweede laag. Laat het geheel minstens een paar uur opstijven in de koelkast.


Print