• Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
  • Dit doe je vlak voor je gaat eten
* alle recepten zijn voor 4 personen, tenzij anders is aangegeven

Avocado-roomijs

Bij een avocado denk je al snel aan een voorgerecht met garnalen of iets gedurfder, verwerkt in een soep. Ga een stap verder en verwerk avocado's in een zoet nagerecht. De moeite waard!

Categorie

Ingrediënten

  • 2 avocado´s
  • 2 eetlepels citroensap
  • 150 gr suiker
  • 2,5 dl melk
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2,5 dl slagroom

Bereiding

Snijd de avocado´s doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Pureer dit samen met het citroensap. Roer de suiker door de avocadopuree.
Verwarm de melk in een pan. Week de blaadjes gelatine in wat koud water. Knijp ze uit en roer ze door de warme melk. Roer de avocadopuree door het warme melkmengsel en laat alles afkoelen tot een lobbig geheel is ontstaan.
Sla de slagroom stijf. Roer de slagroom door het avocadomengsel. Schenk het in een ondiepe kom en plaats in het vriesvak.
Laat het ijs een uur of 3 bevriezen. Roer het af en toe met een vork door.

Zet het ijs een half uur voor serveren buiten de diepvries en schep een bolletje per persoon.
Serveer met wat slagroom en schijfjes avocado.

Wijnadvies

Moscato d'asti Piemonte Frizzante - Italië


Print