- Mise en place: dit kun je van te voren doen. Daarna het gerecht bewaren in de koelkast of diepvries (ijs).
- Dit doe je vlak voor je gaat eten
Asperges met zeekraal en zalm
Dit aspergegerecht is net wat anders dan het traditionele recept met ham, hardgekookte ei en peterselie. In dit recept is de peterselie vervangen door zeekraal en de ham door zalm. Het eitje ziet er ook wat anders uit…
Dit gerecht laat zich prima combineren met verse krieltjes.
Categorie
Hoofdgerechten, VisgerechtenIngrediënten
- 2 kilo asperges
- blokje tuinkruidenbouillon
- 400 gram zeekraal
- 5 dl kookroom
- 500 gr zalmsnippers
- 6 eieren
- klontje boter
- peper & zout
Bereiding
Schil de asperges, snijd een stukje van de onderkant af en bewaar ze in een vochtige doek in de ijskast (of verwerk ze meteen in het gerecht)
Kook de asperges half gaar in kokend water met het bouillonblokje. Laat de asperges goed uitlekken en leg ze in een grote pan op de bodem, giet er 2,5 dl kookroom overheen, leg ze zeekraal erbij en laat met de deksel op de pan op een laag vuurtje een kwartiertje stoven. Roer af en toe de zeekraal wat om in de room, zodat deze goed kan garen.
Meng de eieren, de zalmsnippers en de resterende kookroom goed door elkaar en maak hier vlak voor het serveren een roerei van: maak een koekepan goed heet met een klontje boter erin, giet het eimengsel erin en maak het ei met een spatel steeds los van de bodem, zodat je een rulle substantie krijgt. Zorg dat je de pan tijdig van het vuur haalt, zodat het roerei nog een beetje lobbig is en niet te droog wordt.
Serveer de asperges op een grote schaal, met het ei er apart naast.